Zatím NEOficiální stránka českých ministrantů

Ministrantská knížka a ročenky Pueri Domini

10. 1. 2009 18:54
Rubrika: Nové publikace

Nakladatelství Matice Cyrilometodějská nezapomíná ve svých edičních plánech ani na ministranty.

Velmi známou vydanou knížkou je Ministrantská knížka od jáhna Josefa Janšty, která je dobrým materiálem pro začínající ministranty. Je zde v přehledu vše základní o liturgických předmětech, mši svaté a liturgickém roce. Dobrým se jeví také přehledná zasvěcení ministrantských let, kdy každý rok své služby u oltáře se ministrant zasvětí jednomu světci, který byl významným ministrantem, knězem starajícím se o mládež nebo kladl nějaký důraz na sebeodevzdání se Bohu (sv.Tarsicius, sv.Jan Bosko, sv.Vojtěch, sv.Dominik Savio).

 Dalším materiálem je pravidelně vycházející ročenka Pueri Domini, která slouží jako pastorační materiál pro vedoucí ministrantů a ministrantských skupin ve farnostech.  Dá se použít všude nejen a to nejen oltáře.(rubriky  manuálu: Život s církví, Dobrodružství Bible, Vzděláváme se pro liturgii, Na schůzkách se i bavíme - hry a nakonec celého roku instruktáž na ministrantský tábor smožnou připravenou verzí celotáborové hry apod.)

 Všechny tyto publikace si můžete objednat v internetovém knihkupectví na adrese MCM:

http://www.maticecm.cz/index.php?act=obchod

nebo na adrese 

Matice Cyrilometodějská

Dolní nám. 24, 771 11 Olomouc

 

 

 

Zobrazeno 2326×

Komentáře

abbe

Výše jmenovaná "Ministrantská knížka" je určena jen pro římské katolíky. <br />
Katolíci bytantského slovanského obřadu mají jíné zvyklosti ajejich příručka se shoduje s pravoslavnými v ČR až na několik málo nepatrných odchylek.m.abbé

Daniel Zouhar

Tak samozřejmě Zdeňku. Společenství Ministranti je zatím víceménně koncipiována pro ministranty latinského ritu Novus Ordo Missae, ale můžeme to časem samozřejmě napravit.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková