Zatím NEOficiální stránka českých ministrantů

Ministrantům našeho společenství

10. 1. 2009 19:42
Rubrika: Homepage

Lednové období je časem, kdy mnoho z nás dělá ve škole velké testy, chodí na velká zkoušení a ze všech sil se snaží prolést.Né každému to samozřejmě jde, protože učení není věc jednoduchá. V tomto týdnu jsem si přepočítával kolik ministrantů nás vlastně v našem společenství je. Číslo je to docela veliké - 120 členů,ale to už mě donutilo, abych se našemu společenství více věnoval než doposud. Společně s druhým  moderátorem Kamilem Gabrielem jsem před časem mluvil o tom, že by bylo dobré, abychom se nějak blíže poznali a navzájem si vyměnili zkušenosti v našich farních společenství, protože co farnost to jiný přístpu ke mši svaté(úklony, postoje, symboly) a také mimokostelní ministrantská aktivity (někde jsou kluby, jinde oddíly, společenství mládeže nebo jsou ministranti úplně sami a jsou samotáři).

V našem společenství by proto bylo dobré, abychom se všichni dobře znali a případně i poznali,mnozí z nás jsou již zkušení vedoucí ministrantů, někteří máme zkušenost velkých pontifikálních liturgií apod. a bylo by proto dobré, abychom se o svých zkušenostech s ostatními kluky - ministranty. Dále podělili.

Dále je tu jeden menší problém. Jistě jste si všimli grafiky tohoto blogu (stránek) každému návštěvníku bude při jeho návštěvě určitě jasné, že jeho styl a grafika nemá s ministranty a službou u oltáře téměř nic společného. Kdyby někdo z vás si s tím věděl rady a znal CSS kódování, tak se mi ozvětě a můžeme to nějak vyřešit. Musíme pamatovat, že tento blog je výkladní skříní  všech ministrantů v České republice a zvláště těch, kteří navštěvují Signály. Tak se nesmíme nechat zahanbit!

Další věci, kterou by bylo dobré neopomenout jsou diskuzní fóra.  Debaty, zde již téměř neprobíhají nebo nejsou na takové úrovni, jak jsem si zpočátku představoval. Dávám vám to ke zvážení a v rubrice blogu Návrhy, připomínky, kde se budete moci pravidelně vyříkat, co vám zde schází a co vám naopak přebývá.

Přeji vám. Ať se zakončení prvního pololetí(u vysokoškoláků zkouškového období zimního semestru) ve škole podaří a jak vy, tak i naše společenství dostanete dobré ohodnocení jak od jiných, tak i od toho Nejvyššího tvůrce a tatínka - Pána Boha na nebesích.

Zobrazeno 1006×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková